Oživte Váš tanier ružovými palacinkami!

Pri denno dennom browsovaní na nete ma zaujal tento recept na palacinky už len obrázkom, tak som si naň klikol. Už podľa fotiek to je úplná pastva pre oči. Dokonca ani samotný recept nie je ťažký a zvládne ho každý, kto už raz robil palacinky. Tento recept som rozposlal aj svojim známym a každý to v priebehu dvoch dní aj vyskúšal, bez toho aby som ich k tomu vyzval. V článku nižšie sa s vami podelím aj o recept na tieto nádherné palacinky.

Najprv som k tomu pristupoval trochu s obavami, či to vyjde a preto som sa rozhodol presne dodržať recept:

Na samotné palacinky potrebujeme pre dve osoby:

– 100g hladkej pšeničnej / špaldovej múky
– 2 vajcia
– 120ml šťavy z červenej repy
– 80ml sójového mlieka
– štipka soli
– olivový olej na opekanie
– 2 polievkové lyžice medu ak chcete palacinky pripraviť na sladko.

Ružové palacinky
Ružové palacinky
Tu som oproti receptu použil klasickú hladkú bielu múku, pretože keď použijete špaldovú múku alebo takúto inú múku, ktorá je tmavá nebude výsledok taký pekný ružový. Všetky prísady na cesto zmiešame a necháme 5 minút odstáť. Na panvici rozohrejeme trošku oleja a z cesta upečieme tenké ružové palacinky. Dôležité je aby ste palacinky opekali len z jednej strany, aby sa neporušila jednoliata štruktúra palacinky. Preto je dobré mať aj dobrú panvicu. Osobne používam panvicu od Tefal-u, ktorá mi indikátorom ukáže správne rozohriatu panvicu.

Ružové palacinky
Po vychladnutí ich naplňte syrom, opečenou cibuľkou a rukolou. Toto už nechám na vás, ako si ich naplníte. Navyše, ak zrolované palacinky pokrájate na kolieska, sú to nádherné jednohubky.

Ružové palacinky

Páčil sa ti článok?

Strata časuUšlo toPrečítal somVýborne!Super! Ešte ďalší prosím. (Počet hlasov: 1 Priemer: 5,00 z celkových hlasovaní 5)
Oživte Váš tanier ružovými palacinkami!
5
1
5
1
Počítam...

CK Knirsch