Raz dávnejšie som si chcel pripraviť večeru a nevedel som čo konkrétne. Pozriem do chladničky a bola tam údena makrela. Z toho veľmi asi nepripravím a recept som nepoznal na to žiaden, iba to zjesť. Ale skúsil som google a narazil som na úplny skvost. Príprava je síce trochu zdĺhavejšia, ale na druhej strane,

Na jednu porciu potrebujeme nasledovné:

  • 100g údenej ryby bez kostí
  • 100ml mlieka
  • 2 lyžice masla
  • 2 čerstvé bobkové listy
  • 8 – 10 guličiek čierneho korenia
  • 2 lyžice crème fraîche (alebo sa dá nahradiť tučnou smotanou)
  • 1 citrón (najemno nastrúhaná kôra + lyžica šťavy)
  • 55g parmazánu alebo čedaru najemno nastrúhaného
  • morská soľ a čerstvo mleté korenie
  • 3 veľké vajcia
  • 2 lyžice olivového oleja
  • hrsť rukoly
  • 1 jarnú cibuľu

1. Zahrej trúbu na 200°C. Údenú rybu daj do nádoby zalej mliekom, pridaj lyžicu masla, bobkové listy a guličky korenia a na 12 minút vlož do vyhriatej trúby. Po tomto úkone vyber rybu z mlieka a nechaj vychladnúť. Medzitým si môžeš zmiešať smotanu, citrónovú kôru a strúhaný syr. Podľa chuti osoliť a okoreniť.

2. Zostatok masla zohrej na strednom plameni s polovicou oleja vo veľkej panvici vhodnej do trúby. Nalej vajce a ľahko párkrát priemiešaj s uvoľňovaním od stien. Medzitým rybu rozdeľ na kúsky, zbav kože a prípadných zostavajúcich kostí. Až omeleta je zospodu trochu tuhá ale navrchu ešte tekutá pridaj zmes so smotanou a posyp kúskami ryby. Následne to daj do trúby na štyri až päť minút, aby sa vajcia dopiekli a omeleta sa mierne nafúkla.

3. K podávaniu zmiešaj v miske rukolu, jarnú cibuľu so zbytkom olivového oleja, citrónovou šťavou. Omeletu daj na tanier a posyp jarnou cibuľou s omeletou.

Dobrú chuť!

Páčil sa ti článok?

Strata časuUšlo toPrečítal somVýborne!Super! Ešte ďalší prosím. (Ešte nikto neohodnotil, buď prvý)
Počítam...

CK Knirsch