Skip to content

8. januára 2016

Omeleta Arnolda Bennetta

Raz dávnejšie som si chcel pripraviť večeru a nevedel som čo konkrétne. Pozriem do chladničky a bola tam údena makrela. Z toho veľmi asi nepripravím a recept som nepoznal na to žiaden, iba to zjesť. Ale skúsil som google a narazil som na úplny skvost. Príprava je síce trochu zdĺhavejšia, ale na druhej strane,

Na jednu porciu potrebujeme nasledovné:

  • 100g údenej ryby bez kostí
  • 100ml mlieka
  • 2 lyžice masla
  • 2 čerstvé bobkové listy
  • 8 – 10 guličiek čierneho korenia
  • 2 lyžice crème fraîche (alebo sa dá nahradiť tučnou smotanou)
  • 1 citrón (najemno nastrúhaná kôra + lyžica šťavy)
  • 55g parmazánu alebo čedaru najemno nastrúhaného
  • morská soľ a čerstvo mleté korenie
  • 3 veľké vajcia
  • 2 lyžice olivového oleja
  • hrsť rukoly
  • 1 jarnú cibuľu

1. Zahrej trúbu na 200°C. Údenú rybu daj do nádoby zalej mliekom, pridaj lyžicu masla, bobkové listy a guličky korenia a na 12 minút vlož do vyhriatej trúby. Po tomto úkone vyber rybu z mlieka a nechaj vychladnúť. Medzitým si môžeš zmiešať smotanu, citrónovú kôru a strúhaný syr. Podľa chuti osoliť a okoreniť.

2. Zostatok masla zohrej na strednom plameni s polovicou oleja vo veľkej panvici vhodnej do trúby. Nalej vajce a ľahko párkrát priemiešaj s uvoľňovaním od stien. Medzitým rybu rozdeľ na kúsky, zbav kože a prípadných zostavajúcich kostí. Až omeleta je zospodu trochu tuhá ale navrchu ešte tekutá pridaj zmes so smotanou a posyp kúskami ryby. Následne to daj do trúby na štyri až päť minút, aby sa vajcia dopiekli a omeleta sa mierne nafúkla.

3. K podávaniu zmiešaj v miske rukolu, jarnú cibuľu so zbytkom olivového oleja, citrónovou šťavou. Omeletu daj na tanier a posyp jarnou cibuľou s omeletou.

Dobrú chuť!

Zaujal ťa článok? Ohodnoť nás, prosím!

Strata časuUšlo toPrečítal somVýborne!Super! Ešte ďalší prosím. (Zatiaľ nehodnotené)
Loading...

Pomôž nám a zdieľaj článok

Chýba ti niečo v článku?

Môžeš nám napísať a opýtať sa.  My túto informáciu dodatočne doplníme aj do článku.

CK Knirsch

Hlavný organizátor všetkých zájazdov. Bez neho to jednoducho nejde. Naplánuje všetko, Od nápadu až po realizáciu. Nájde vhodné letenky, ubytovanie a naplánuje celý program. S ním sa jednoducho nenudíte. Čím bláznivejšie, tým lepšie.