Čo sme si užívali po ceste Maďarskom aj Rumunskom boli langoše. Na prekvapenie boli úplne iné, ako my ich poznáme a hlavne sa podávajú aj na sladko.
Cesto bolo nadýchané po celej ploche a navyše malo takú chlebovo koláčovú chuť. A aj keď odstáli, boli stále vynikajúce. Za cenu tesne pod jedno euro sme sa z toho v pohode najedli.

Veľmi nás zaujímalo, čím to je, že sú také dobré. Celé tajomstvo je v tom, že do cesta pridávajú smotanu. Samozrejme sme si zohnali recept a radi sa s ním podelíme. Dajte potom vedieť ako chutili.
Ingrediencie
- 1kg hladkej múky špeciál
- 1 kelímok kyslej smotany
- 1 vajce
- 2 čajové lyžičky soli
- ½ vody
- 1dc mlieka
- 4dkg kvasníc (kocka)
- 1 kávovej lyžičky cukru
Postup:
Najprv si vyrobíme kvások. 1dc vlažného mlieka, 1 kávova lyžička cukru, 4dkg kvasníc zmiešame dokopy a necháme chvíľu odstáť (cca 15 minút). Ostatné ingrediencie zatiaľ vymiešame dokopy tak aby bolo cesto hladké a na záver prilejeme odstáty kvások a ešte raz zmiešame. Cesto necháme na teplom mieste kysnúť asi hodinu.

Zatiaľ si pripravíme dostatok oleja a dobrú panvicu. Aby sa dobre vypiekli langoše musia byť ponorené v oleji. Navyše olejom si namažeme ruky aby sa nám aj lepšie manipulovalo s cestom. Z cesta trháme malé kúsky, ktoré si dáme do tvaru pampúšika, ktorý následne roztiahneme.
Podávanie:
Po vybratí z panvice necháme na servítkach odkvapkať od oleja a následne podávame. Necháme na Vás ako formou. Stretli sme sa veľkým množstvom variantov. Či už s nutelou a šľahačkou, tak aj klasicky smotana, syr či kečup. Ja som si obľúbil čo mi podávali v Budapeštianskej tržnici. Niečo na spôsob pizze. Základ bol smotana a následne na to šla šunka, paprika, cibuľa a posypané syrom. Fantázii sa medze nekladú. Dobrú chuť.