Skip to content

Gurmán Fest Bratislava 2016

CK Knirsch 12. júna 2016

Radi sa oboznamujeme s novými jedlami a nenecháme si ujsť príležitosť dobre sa najesť. Jednou z takýchto akcií je i Gurmán Fest.

Gurmán Fest 2016
Posledné tri roky sa toto podujatie na Dostihovom závodisku v Petržalke, čo je síce prístupnejšie pre vystavovateľov kvôli zásobovaniu, ale osobne sa mi viac páčilo, keď sa to konalo v Medickej záhrade. Takto je to “trochu” od ruky a na okolí nič dokopy nie je, kam ísť po výstave. No na druhej strane, vystavovatelia tu nie sú natlačení na seba a môže sa tu konať aj množstvo sprievodných akcií.

Gurmán Fest 2016
Minulý rok, to síce bolo s ponukou biedne, ale tentoraz sme si prišli na svoje, aj keď vegeteriáni museli smutno zaplakať. Pre nich tu boli dokopy asi dva stánky

Gurmán Fest 2016
Gurmán Fest 2016
Ihneď po otvorení brán, smerovali naše kroky za majiteľmi kávy značky Ebenica, sa poobzerať čo majú nové a dať si dobrú kávu. Kávička bola štandardne vynikajúca a prekvapili nás nové balenia ich kávy. Tie sú totiž už v uzavierateľných sáčkoch, ktoré sa dajú viac krát následne použiť. Asi to otestujem. Objavil som tam aj nikde zatiaľ nepropagovanú bezkofeínovú kávu “Zero”, ale tú bohužiaľ na ochutnávku nemali.

Gurmán Fest 2016
Gurmán Fest 2016
Gurmán Fest 2016
Ale nedošli sme sem kvôli káve, ale kvôli jedlu. Ihneď nás zaujali, malé šikovné burgre od UNAS Bistro, ktoré voňali do diaľky a ako správny mäsožravci sme si ich museli dať. A tie doslova spievali. Chrumkavé žemle, šťavnaté hovädzie mäsko a čerstvá zelenina bola tá správna kombinácia na štart. K tomu od vedľajšieho stánku správne vychladené pivo Zlatý bažant model 73 bolo to správne.

Gurmán Fest 2016
Gurmán Fest 2016
Po správnom obede, je dobré si dať niečo sladké. Deti pišťali za palacinkami ktoré tam predávala reštaurácia Chez Amélie. Francúzske palacinky s rôznymi príchuťami boli už štandardne skvelé a určite sa budeme musieť niekedy v budúcnosti zastaviť u nich v prevádzke v centre mesta.

Zatiaľ ako tak najedený, sme sa poprechádzali po areáli s aktivitami pre deti, aby sme naše prežieranie ukončili v stánku reštaurácie Flamender. Tu sme si vyhliadli dusené bravčové líčka s bryndzovými haluškami. Halušky vynikajúce a líčka tie sa rozplývali. Preistotu sme to u nich ukončili ich zákuskom cheesecake.

Gurmán Fest 2016
Gurmán Fest 2016
Gurmán Fest 2016
Príjemne najdený a spokojný že sme dnes nemuseli variť opúšťame brány závodiska s tým že i budúci rok sa určite zastavíme ak to nabitý program dovolí.

Gurmán Fest 2016

Prečítaj si ďalšie články

Mostar: Veľa povyku pre nič

Mostar je taká povinná jazda pre všetkých ktorí dovolenkujú na Makarskej, prípadne navštívia Bosnu a Hercegovinu. V konečnom dôsledku veľa toho nevie ponúknuť, ale je to zas niečo nového pre tých, čo chodia len na dovolenku do Chorvátska. Nakoniec sme aj my sem zašli po druhý krát.

Hubárska sezóna je v plnom prúde

Vonku síce teplota atakuje 30°C, ale už sú informácie, že hubárska sezóna je v plnom prúde. O tom sme sa chceli sami presvedčiť a najmä si urobiť zásoby na vianočnú kapustnicu. Hor sa na hríby na Záhorie!

Jarné prázdniny v Niš: časť tretia

Po ceste lietadlom späť do Bratislavy sme začuli rozhovor, že v Niš nie je čo robiť a že keby sa v blízkosti nedalo lyžovať nevedia čo by tu robili. No opak je pravdou. Možností je neúrekom.

Tri tripy v jednom – divoké vody Balkánu – 16.-26. júl 2014

Keď túžite uletieť z reality, môžete si šlahnúť joint. Ešte jednoduchšie je to pomocou zopár drinkov. Alebo sa môžete vybrať s Tomášom na Balkan-Trip. Na divokú vodu. trip za hranice predvídateľnosti trip na hranici skutočného rizika trip, na ktorý sa nedá zabudnúť Motto: Aj tak je všetko ináč (múdry rabín na smrteľnej posteli)

Nezabudni o tom povedať aj ostatným

Chýba ti niečo v článku?

Môžeš nám napísať a opýtať sa.  My túto informáciu dodatočne doplníme aj do článku.